Pizza cu ardei si ananas

de allube in Pizza, 29 Sep 2013 | 2632 vizualizari

 

Pizza este un fel de mancare ce se presupune ca isi are originea in Italia.Este o paine plata, de obicei rotunda, acoperita cu sos de rosii si branza, plus alte topping-uri optionale, preparata la cuptor.

Pizza vine de la cuvantul latin pissa care inseamna paine plata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 600 gr.faina
  • un cublulet drojdie
  • putina sare, zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • apa cat cuprinde
  • Sos:
  • suc de rosii
  • gogosari
  • usturoi
  • telina
  • busuioc
  • oregano
  • sare, zahar

(se dau prin masina, se amesteca cu sucul de rosii si se fierbe)

  • Topping:
  • branza telemea
  • ceapa taiata julien
  • ardei capia rondele
  • ananas din compot
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ardei si ananas:

Se face aluatul, se lasa la crescut si se imparte in 3 portii egale.

Se unge o forma cu ulei, se intinde aluatul, se adauga sosul, si restul ingredientelor in ordinea de mai sus. Deasupra se presara busuioc si oregano si se stropeste cu ulei.

In cuptorul in prealabil incins se coace 10 min.

Zeama de la compotul de ananas este numai buna de baut la final.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

pentru estetica se pot folosi rondele de ananas

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ardei si ananas" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu cabanos