Pizza cu ardei si carnati

de allube in Pizza, 1 Oct 2013 | 2143 vizualizari

 

Contrar credintei generale, pizza nu este originara din Italia, de fapt nu se stie cine a inventat aceasta mancare. Orasul strans legat de pizza este Napoli, unde aceasta mancare a devenit preferata populatiei sarace fiind foarte ieftin de preparat si satioasa.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 600 gr.faina
  • un cublulet drojdie
  • putina sare, zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • apa cat cuprinde

Sos:

  • suc de rosii
  • gogosari
  • usturoi
  • telina
  • busuioc
  • oregano
  • sare, zahar

(se dau prin masina, se amesteca cu sucul de rosii si se fierbe)

Topping:

  • branza telemea
  • ceapa taiata julien
  • ardei capia rondele
  • carnati taiat bucatele rotunde
  • bucatele de ananas
  • busuioc, oregano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ardei si carnati:

Se imparte aluatul in 3, se ia o bucata si se intinde intr-o forma rotunda de pizza, se pune sosul de rosii pregatit mai sus, apoi restul ingredientelor. Se presara condimentele si se stropeste cu ulei.

Se coace in cuptorul incins  10 min.

De aceasta data pentru ca  e sezonul mustului, merge asezonat cu un pahar cu must.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ardei si carnati" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

gaby_duceag 1

01.10.2013, 22:46

Salut!
Mai completeaza, te rog, la modul de preparare, cateva fraze despre aluat .

MotanLaOale 1

02.10.2013, 00:01

allube 1

03.10.2013, 13:25

Se pune faina, se face o gaura la mijloc, se pune drojdia, putina sare , o lingurita de zahar si apa calduta, se acopera cu un prosop si se lasa cateva minute. Dupa ce drodjia s-a muiat si a crescut putin maiaua, se adauga apa (cat sa iasa un aluat nu prea tare), se adauga o lingura de ulei (de care este prin casa)si se framanta , eventual daca e cazul se mai presara putina faina-cat sa nu se lipeasca de maini.Se acopera si se lasa la crescut.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza pe lipie