Pizza cu baby spanac si galbiori murati

de anuta in Pizza, 23 Mai 2019 | 1952 vizualizari

 

Retete pentru mese in familie
Merita incercata pentru cei dragi!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • cca 500 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
  • un varf de lingurita de sare
  • compozitie pizza:
  • o mana de baby spanac spalat si bine scurs
  • un borcanel mic galbiori murati
  • 200 g sunca presata de pui
  • 100 g afumatura (scarita)
  • 1 lingurita de pasta de tomate
  • ulei de masline
  • condimente uscate pentru pizza
  • 200 g cascaval ras
  • 3 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu baby spanac si galbiori murati:

In apa calduta se dizolva sarea si drojdia proaspata si apoi se framanta un aluat elastic, bine framantat care se lasa la odihnit, acoperit cu un prosop.

Se taie cubulete sunca si afumatura, pasta de tomate se dizolva in 150 ml apa, cu un strop de ulei de masline si o lingurita rasa de condimente uscate pentru piza. Din aluatul care intre timp a crescut, se intinde in foaie subtirica blatul care se asaza in tava unsa cu un pic de ulei de masline, se toarna pasta de tomate diluata, pe toata suprafata blatului, se presara deasupra jumatate din cantitatea de cascaval ras, se presara si mezelul, frunzulitele de baby spanac si galbiorii bine scursi de saramura (presati in mana). Se bat bine cele 3 oua care se repartizeaza pe toata suprafata pizzei, iar deasupra presaram restul de cascaval. Dam la cuptorul preincalzit cca 25 minute pana ce pizza se rumeneste usor pe margine.                  Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu baby spanac si galbiori murati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca/salam, ciuperci si masline