Pizza cu blat fara drojdie

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 10 Oct 2010 | 43388 vizualizari

 

Vroiam neaparat sa fac pizza, dar nu aveam drojdie in casa si cum afara e asa urat, am zis sa incerc fara drojdie si vreau sa spun ca a iesit mult mai buna decat cu drojie :)

 

INGREDIENTE

  • 3 cani cu faina
  • 3 linguri ulei
  • apa calduta
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • jamon
  • cas ras
  • arei rosu
  • ardei verde
  • 3 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat fara drojdie:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu praful de copt, apoi adaugam putina apa calduta, incepem sa framantam usor, dupa care punem si uleiul, punem apa cat sa se iasa un aluat care sa nu se lipeasca de maini, daca este nevoie mai puneti putina faina, aluatul nu trebuie sa fie prea tare, ci sa se poata modela usor.

Il lasam 30 de minute sa se odihneasca.

Intre timp pregatim toping-ul, care in cazul de fata nu este prea bogat, dar a iesit destul de buna si asa mai simpla.

Intindem aluatul, dupa care il punem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, il ungem cu sos de pizza si punem casul ras, arediul taiat felii, jamonul si iar cas si dam la cuptor pt app 10 min, dupa care punem si ouale deasupra si dam din nou la cuptor inca 5-10  min.

Se serveste calda cu ketchup sau sos de pizza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat fara drojdie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Dana Cristea - pusikmea 1

21.10.2010, 10:02

multumesc fetelor, sa o incercati e f buna, chiar nu se observa ca nu are drojdie

nadina73 1

21.10.2010, 17:25

am mai fost odata

Gabri 1

05.02.2015, 01:12

E FOARTE BUNA,AM FACUT-O DEJA DE 2 ORI.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu carnati cabanos