Pizza cu bordura de cascaval

de Oana in Pizza, 29 Iul 2010 | 8059 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de pizza:
  • 250 ml lapte rece
  • 325 g faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura rasa cu sare
  • un plic de drojdie granulata- 7 g
  • Sos de rosii:
  • 2 rosii coapte
  • o lingura sos pesto
  • busuioc uscat
  • sare
  • Umplutura:
  • sunca de curcan
  • masline verzi rondele
  • porumb
  • un ardei gras rosu
  • cascaval ras/mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu bordura de cascaval:

Eu ador blatul asta de pizza, se face foarte repede, este reteta Mayei. Aluatul iese cam pentru o tava de aragaz, insa eu am facut intr-o tava de pizza si era putin cam mult...asa ca i-am facut o bordura mai inalta in care am pus cascaval :)

Blat: se pune faina intr-un castron, sarea, drojdia, uleiul, si se amesteca cu o lingura, turnand cate putin lapte rece. Se framanta apoi un aluat pana nu se mai lipeste de degete, adaugang cate un praf de faina. Tava se unge cu putin ulei de masline si se intinde aluatul cu mana, lasand o margine mai inalta. Se umple marginea cu cascaval ras si se indoaie aluatul deasupra, presand sa nu se desfaca. Se pune tava in frigider jumatate de ora.

Sosul de rosii: se spala si se curata rosiile de piele, apoi se amesteca in blender impreuna cu sosul pesto si condimentele pana devine o pasta omogena.

Se intinde sosul peste blatul de pizza, se presara apoi cu cascaval sau mozzarella din belsug si se adauga sunca taiata cubulete, rondelele de masline verzi, porumbul si ardeiul gras taiat fideluta. Deasupra se presara iar cascaval sau mozzarella.

In cuptorul incins bine se coace pizza pana se rumeneste usor blatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu bordura de cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat din faina integrala