Pizza cu cartofi noi

de articook in Pizza, 25 Iun 2010 | 6507 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 1 portie pizza

  • 4 cartofi noi, fierti in coaja, curatati si feliati subtire
  • 6-7 linguri sos de tomate
  • 6 bucati de cascaval
  • rozmarin
  • patrunjel uscat
  • ulei de masline
  • sare de mare grunjoasa si piper negru proaspat macinat

  Ingrediente aluat pt 2 portii:

  • 255g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 175ml apa fierbinte
  • 1 x 7.5g drojdie uscata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu cartofi noi:

Da clik aici pentru reteta de sosuri si aluat pizza.

Tava in care vei pune pizza la cuptor, trebuie data cu putin ulei de masline inainte sa pui aluatul in ea. Incepe cu sosul de tomate, intinde-l uniform cu o lingura, aseza feliile de cartofi si bucatile de cascaval si condimenteaza cu rozmarin, patrunjel, sare si piper negru proaspat macinat. La final stropiti cu putin ulei de masline si introduceti in cuptor pentru 15, 20 min. la 200 C.

Prepararea aluatului:Puneti intr-un bol apa cu drojdia si zaharul si lasati 10 minute. Intr-un vas mare amestecati faina cu sarea, faceti in mijloc un loc pentru a turna apa din bol si uleiul de masline. Si incet cu o furuclita luati din faina de pe margini amestecand pana cand devine o compozitie omogena.

Dupa care puneti aluatul pe o suprafata de lemn, data cu faina, si framantati-l aproximativ 5 minute. Asezati-l inapoi in vas si acoperiti-l cu un prosop, lasati-l intr-un loc cald pentru 45 minute. Dupa acest timp aluatul trebuie sa creasca dublu. Dupa ce au trecut cele 45 min. luati aluatul si framantati-l putin, apoi impartiti-l in 2,3 parti egale. In functie de cat de subtire vreti sa faceti pizza. Cu ajutorul sucitorului, incepeti sa intindeti aluatul. Pregatiti tavile in care veti coace, ungeti-le cu putin unt sau ulei de masline, inainte sa asezati aluatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

ela 1

25.06.2010, 17:49

interesant eu am o reteta cu blatul facut din cartofi,dar nu am facut-o niciodata

Laly 1

25.06.2010, 17:55

Cred ca merita incercata piza intoate variantele posibile.Sigur este tare buna

nadina73 1

26.06.2010, 17:51

ce ideie minunata nu am mancat pana acuma super 5 furcu

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza Capriciosa