Pizza cu ciuperci si masline

de vasimur in Pizza, 14 Dec 2018 | 2946 vizualizari

 

Fiind mare amator de ciuperci, m-am gândit să fac o pizza în care acest ingredient să fie din abundență și astfel să ne delectăm cu bunătățile preferate.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 2 porții consistente de pizza cu ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • 200-250 g făină albă
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 praf sare
  • 1 lingură ulei
  • apă caldă
  • 200 g telemea de vacă
  • 1 ardei gras roșu, mic
  • 1 ardei gras galben, mic
  • 50 g măsline
  • 100-150 g cașcaval Hochland
  • 1 ou
  • suc de roșii (sau pastă de tomate subțiată cu apă)
  • 250-300 g ciuperci Champignon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ciuperci si masline:

Facem un aluat potrivit de moale din: făină, drojdie, sare, zahăr și apă caldă. După o scurtă frământare adăugăm uleiul și lăsăm aluatul la dospit 20-25 minute.

Între timp pregătim ciupercile. Dacă sunt mature, îndepărtăm pielița de deasupra deoarece este tare iar gustul pe care-l dă, s-ar putea să nu vă placă. Spălăm ciupercile cu apă rece, le scurgem bine de apă, după care le tăiem felii mai mari. Spălăm și ardeii și-i tăiem fideluțe.

Întindem aluatul într-o foaie relativ subțire și-l punem într-o tavă (eu am folosit o tavă mare, dreptunghiulară de 30/40 cm) tapetată cu hârtie de copt sau unsă bine cu ulei. Stropim bine foaia de aluat cu suc de roșii, după care punem ciupercile și feliile de ardei. Deasupra răzuim telemeaua și punem felii de cașcaval și rondele de măsline. Batem oul ca pentru omletă și-l turnămpe deasupra. La fel turnăm și suc de roșii, cât de mult ne place.

În prealabil încingem bine cuptorul. Punem tava la copt cca 15-20 minute, la foc mic ca să nu se ardă. Când pizza este gata o scotem și turnăm deasupra încă puțin suc de roșii, cât încă este fierbinte.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Încingeți bine cuptorul în prealabil.

2

Folosiți drojdie proaspătă pentru ca blatul să crească și să fie cât mai aspectuos.

3

Nu țineți pizza prea mult la cuptor, deoarece blatul se întărește prea tare (se usucă).

4

Ingredientele cum ar fi: ciupercile, telemeaua, ardeiul, măslinele și cașcavalul pot fi în cantități mai mari sau mai mici, după gustul fiecăruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ciuperci si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ou si salam