Pizza cu ciuperci si ou

de La Ancuta in Pizza, 8 Feb 2011 | 4158 vizualizari

 

cu blat subtire si crocant, cum imi place mie :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 cana lapte cald
  • 1/4 cana apa calda
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cani faina
  • Sos:
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • 50 ml suc de rosii
  • cimbru
  • oregano
  • sare, piper
  • Topping:
  • 2 borcane ciuperci
  • cateva felii salam uscat
  • 2 oua
  • 150 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ciuperci si ou:

Intr-un castron punem drojdia, zaharul si sarea. Adaugam laptele si apa si lasam sa 2 minute.

Adaugam apoi uleiul si amestecam.

Adaugam faina si framantam un aluat elastic, nelipicios. Daca mai este nevoie mai adaugamputina faina.

Impartim aluatul in doua si il intindem in tava unsa cu ulei. Eu am facut o singura pizza mai mare, in tava de aragaz.

Lasam sa stea 10 minute in tava.

Intre timp pregatim sosul. Ceapa taiata marunt o calim in putin ulei de masline iar apoi adaugam uasturoiul maiatmarunt. Stingem cu sucul de rosii si adaugam condimentele. Lasam sa fiarba cateva minute pana se ingroasa putin.

Intindem sosul peste blat iar apoi punem ciupercile taiate felii.

Radem cascaval deasupra si aranjam feliile de salam uscat.

Dam la cuptor, la foc potrivit 10-15 minute.

Scoatem tava din cuptor si spargem un ou in mijloc. Pentru ca a fost o pizza mai mare am pus doua oua :).

Mai dam la cuptor cateva minute, pana se incheaga oul. Eu m lasat-o putin cam mult, dar deh, asa-i cu copii :))).

Scoatem din cuptor, portionam si servim calda cu sos pentru pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ciuperci si ou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu rucola si prosciutto crudo