Pizza cu maia

de Mitinita in Pizza, 24 Iul 2012 | 4944 vizualizari

 

Si mi-a trebuit sa incerc si maia. Chiar a iesit cea mai buna paine si pizza cu ea,dar cum nu e deloc un fix pix am bagat-o la congelator,poate la iarna mi se face iar dor de ea.

 

INGREDIENTE

  • 220 ml apa
  • 350 gr faina alba
  • 7 gr sare
  • 30 gr maia activa
  • 360 ml sos de pizza de casa
  • 300 gr cascaval ras
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu maia:

Intr-un bol se amesteca apa cu maia,apoi se adauga faina si se framanta un aluat. Se acopera bolul cu un prosop umed si se lasa deoparte 30 de minute.

Se adauga sarea aluatului si se framanta bine.

Se unge un vas rotund cu ulei si se aseaza aluatul pe care l-am format ca o minge.Se unge aluatul si deasupra cu putin ulei si se acopera bolul cu un capac sau cu o punga de plastic.

Se pune aluatul in frigider pentru 24 de ore,dar se poate tine acolo 6 zile.

A doua zi,scoatem aluatul din frigider si il lasam la temperatura camerei o ora. Preincalzim cuptorul.

Pe masa de lucru intindem aluatul si il punem in tava. Punem deasupra sos de pizza de casa (sos de rosii,usturoi,ceapa calita,busuioc,oregano si ulei de masline) si cascaval ras.

Se da la cuptor si se coace cam 8-10 minute sau pana cand cascavalul incepe sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu maia" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

gaby_gabytza 1

24.07.2012, 18:50

Buuun

iry-gabriela 1

24.07.2012, 22:21

vreau sa pap ca mi-ai facut pofta

mamaieelena 1

25.07.2012, 20:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu mozzarella