Pizza cu spanac

de Dulceatadetrandafiri in Pizza, 21 Aug 2011 | 3591 vizualizari

 

Greenpeace, Green Day, Green Revolution, Green Tea. De ce nu si pizza verde? Cu buline (cherry) rosii, o incantare cromatica si olfactiva :) !

 

INGREDIENTE

  • Am folosit tava de pizza a cuptorului si urmatoarele ingrediente (foto 1 si foto 2 - mai mult din ratiuni estetice :) ): Pentru aluatul crocant:
  • 300 gr faina
  • 75 gr gris
  • 225 ml apa
  • un pliculet de drojdie (7 gr)
  • o lingura de ulei de masline (care s-a fofilat si nu apare in poza)
  • sare
  • Pentru restul compozitiei:
  • aprox. 300 gr (280 gr pe masurate) spanac congelat
  • 250 gr mozzarella
  • 200 gr sos de tomate Cirio
  • cimbru, busuioc, oregano
  • optional amestec de cascaval si branza pentru pizza (gen parmezan)
  • cateva rosioare cherry sau cateva felii de rosii obisnuite
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu spanac:

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele solide plus uleiul intr-un vas si se toarna treptat apa, framantand pana cand aluatul se leaga si nu se mai lipeste de peretii vasului, apoi se cresteaza (foto 3). Acoperi vasul si il lasi la loc cald (dar nu sursa directa de caldura!) 30-40 de min. Aluatul crescut (foto 4) il intinzi cu sucitorul pe blatul de lucru tapetat cu faina, apoi il asterni in tava tapetata cu hartie de copt, il intepi cu furculita din loc in loc (foto 5) si il pui la cuptorul preincalzit 10 min. Eu am folosit programul dedicat pizzei, cu temperatura prestabilita la 190 de grade.

Intre timp, am pus la treaba robotul Fresh Express si am ras marunt mozzarella (foto 6). In acelasi timp, pe foc fierbe scurt sosul de tomate amestecat cu cimbru, oregano si busuioc din ochi si dupa gust. Alaturi pui la calit spanacul, cat sa se decongeleze si sa-si lase din zeama. Il pui apoi intr-o sita la scurs. Scoti blatul de la cuptor, il ungi cu sos (foto 7), presari spanacul bine scurs si mozzarella (foto 8), apoi si o mana de branzeturi de pizza daca doresti (foto 9) si asezi uniform rosiile cherry taiate pe jumate (foto 10). Pui totul la cuptor mai departe, pentru aprox. 30 min.

Chiar daca la inceput ti se va parea ca este prea lichid sosul pus peste aluat, el se va lega dupa primul sfert de ora, cu conditia sa fie foarte bine scurse spanacul si mozzarella.

Pizza se mananca proaspat scoasa din cuptor. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu vinete