Pizza cu Sunca

de Maria68 in Pizza, 22 Apr 2012 | 3384 vizualizari

 

Fie ca e vorba de o petrecere sau de o cina, pizza este oricand bine-venita.

 

INGREDIENTE

Pentru 1 forma (28 cm)

  • 250 gr. faina, in plus pentru prelucrat
  • 1/2 cub de drojdie
  • 1 cubulet mic de unt
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • cateva felii de sunca slaba
  • gogosar,
  • rosie
  • ,masline
  • 50 gr. cascaval ras,
  • piper,
  • sare,
  • cateva frunzulite de menta.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu Sunca:

 Se prepara aluatul de pizza: se pune intr-un castron faina . Se face o adancitura la mijloc , se adauga drojdia, untul si sarea si turnam un pic de apa calduta pentru a dospi un pic drojdia.Se framanta aluatul bine pana devine elastic si nu mai este lipicios. Apoi se pune intr-un castron, se acopera cu o panza si se lasa la dospit intr-un loc cald 1 ora, cat sa-si dubleze volumul. 
Se unge tava cu un strat subtire de ulei. Se mai framanta putin aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina si se intinde o lipie cam cat forma . 
Deasupra pe aluat incepem sa asezam feliile de sunca, gogosarii,rosiile , maslinele taiate felii,cascavalul ras si daca dorim ketchup-ul.Bineinteles saram si condimentam si presaram cateva fire de menta.

Introducem la cuptorul incins timp de 20-25 min. pana se topeste branza iar marginea e rumenita. Se scoate din cuptor, se taie in felii si se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu Sunca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza