Pizza cu ton

de ioana_ in Mancaruri de post, 29 Apr 2009 | 10631 vizualizari

 

Astazi se mananca peste. Si, pentru ca nu am avut timp sa ma duc sa cumpar, m-am gandit sa prepar o pizza la care sa folosesc cutia de ton maruntit in ulei pe care o am in frigider. M-am pus pe treaba.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • Drojdie (un cubulet proaspata sau un pachetel uscata)
  • Sare
  • Zahar
  • Apa calduta
  • Ulei de masine
  • O rosie
  • Un ardei
  • O ceapa medie spre mare
  • Un dovlecel
  • O cutie sau doua de ton (depinde de gusturi)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton:

Am facut mai intai aluatul, din jumatate de kg de faina, aprox. 250 ml apa calduta, un cubulet de drojdie proaspata, 2-3 linguri ulei masline, o lingurita sare si una zahar. Am framantat bine (s-ar putea sa mai fie nevoie de apa sau faina, depinde… oricum la framantat va dati seama de consistenta…) si am lasat sa se odihneasca. Oooo, ce a mai crescut !!!

Aluatul ajunge cam pt 3 pizza. Eu fac mult, pentru ca ce imi ramane impart in doua si pun la congelator, ca data viitoare sa nu mai muncesc J.

Cum spuneam, o treime din aluat l-am intins in foaie subtire, l-am asezat in tava (eu am pus intr-una dreptunghiulara), l-am uns cu pasta de rosii, am asezat ceapa (taiata rondele) calita in prealabil foarte putin intr-o lingura de ulei de masline, ardeiul taiat fideluta, dovlecelul taiat rondele, tonul si apoi rosia taiata rondele. Deasupra, am presarat, la sfatul Oanei busuioc si cimbru si putin piper.

Am bagat la cuptor si am lasat-o pana cand s-a copt :) Sper sa va placa! Merge perfect pentru cine tine post, in zilele cu dezlegare la peste. Va doresc sa aveti pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de vinete umplute cu legume - Imam bayildi