Pizza de casa

de Dya Daniela Andrei in Pizza, 16 Apr 2014 | 7104 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 350 gr faina alba de grau
  • 20 gr drojdie uscata
  • 150 ml apa calda
  • o lingurita cu zahar
  • o lingurita cu sare sau dupa gust
  • 2-3 lingurite cu ulei de masline
  • optional condimentele dorite pentru incorporarea in aluat (ex. oregano, busuioc, chilli)
  • Pentru compozitie avem nevoie de:
  • 2 oua mari
  • 2 carnati afumati
  • 8 felii de cascaval
  • 100 gr sunca/gusa
  • 4 fire de ceapa verdde
  • 100 gr masline fara samburi
  • un ardei gras/capia rosu rondele
  • suc de rosii pentru uns aluatul
  • Pentru sos avem nevoie de:
  • 500 ml suc de rosii (facut in casa)
  • 4-5 catei cu usturoi
  • condimente dupa gust: sare, chilli, oregano
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa:

Cernem faina, adaugam condimentele (sarea si dupa caz, oregano, chilii sau/si busuioc) , iar in mijloc formam o adancitura in care vom adauga drojdia dospita (pasata impreuna cu zaharul si cu o lingurita de apa calduta). Framantam apoi aluatul cu ajutotul celor 2-3 lingurite cu ulei de masline. Acoperim vasul cu un servet de bucatarie si il lasam intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul. 

 Pentru sos: punem sucul de rosii la fiert, adaugam usturioul maruntit, condimentam dupa gust si lasam sa dea de cateva ori in clocot.

 Ungem tava de copt cu faorte putin ulei, intindem o hartie de copt si asezam blatul, il ungem cu suc de rosii si adaugam ingredientele in functie de preferinte si ouale batute spuma. Introducem apoi tava la cuptor atat cat este necesar. Se serveste cu sos de rosii. Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

E de prefarat sa se adauge cascavalul spre sfarsitul coacerii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu iaurt