Pizza de casa

de RODIMUR in Pizza, 6 Noi 2019 | 3539 vizualizari

 

Pentru că starea de sănătate mă împiedică să stau mai mult timp în picioare, în bucătărie, m-am întrebat ce aș putea face rapid și bun, cu ceea ce am în frigider. Gândul m-a dus imediat spre pizza, din care nu am mâncat de mult timp. Sunt sigură că oricine își dă seama că o pizza de casă este mult mai bună, mai consistentă și mai sănătoasă decât cea din comerț, deși trebuie să recunoaștem că nu ezităm, cu toții, din când în când, să mâncăm câte una de gata...
Oricum, a ieșit atât de bună, încăt am dat-o gata imediat, câte două porții/persoană.
Am făcut dintotdeauna pizza cu aluat de pâine, gustos, pufos și sănătos, pe care-l prepar rapid. Totuși, oricât de mare ar fi graba, n-am făcut niciodată pizza pe pâine, foarte bună, de altfel, dar pe care aș numi-o altfel.
Timpul de preparare include perioada în care aluatul a stat la dospit (30 de minute).

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 grame de făină albă
  • 100 ml de apă caldă
  • 10 grame de drojdie proaspătă
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 praf de sare
  • 1/2 linguriță de zahăr tos
  • Pentru umplutură:
  • 6-7 felii de mușchi file (șuncă presată)
  • 6-7 felii de pastramă de porc (salam)
  • 100 grame de cașcaval
  • 50 grame de măsline fără sâmburi
  • 1 roșie feliată subțire
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Pentru sos:
  • 150-200 ml de suc de roșii
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • oregano
  • boia de ardei
  • busuioc uscat
  • 1 cățel pisat de usturoi
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa:

Se face mai întâi aluatul din: făină, drojdie, zahăr, sare și apă călduță. După ce se încorporează toate ingredientele, se adaugă uleiul și se frământă timp de 2-3 minute, până ce se absoarbe total în masa aluatului, devenit elastic și nelipicios.

Se lasă aluatul, acoperit cu un șervet curat, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece, timp de 30 de minute, până ce își dublează volumul.

Cât timp crește aluatul, se pregătește sosul din: suc de roșii, sare, zahăr, piper, oregano, busuioc, boia de ardei și usturoi pisat.

Se răzuiește cașcavalul și se feliază subțire roșia.

Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se mai frământă puțin, se întinde o foaie de aproximativ 5-6 mm grosime și se pune în tava de copt, unsă în prealabil cu ulei.

Se unge foaia de aluat cu sos de roșii, se presară 1/3 din cașcavalul răzuit, după care se pun: feliile de mușchi (șuncă) și de pastramă (salam), măslinele și feliile de roșie.

Se adaugă restul de cașcaval răzuit, se stropește pizza cu două-trei linguri de sos de roșii și se presară oregano.

Se dă tava cu pizza la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20 minute, până ce se topește cașcavalul și se rumenește ușor.

Se scoate din cuptor, se porționează imediat și se servește.

TIPS-URI

1

Pentru un aluat bun și pufos, respectați cantitățile și procedeul de fabricație.

2

În loc de mușchi file puteți folosi șuncă presată, iar în loc de pastramă de porc puteți folosi salam.

3

Cine vrea, poate adăuga ciuperci feliate, pentru frăgezime. Eu am preferat să adaug o roșie.

4

Serviți pizza caldă, cu restul de sos de roșii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu pui