Pizza de casa cu de toate

de Andra_Constantinescu in Pizza, 30 Apr 2017 | 4586 vizualizari

 

Am facut o pizza tare buna inspirata de la Ady.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura smantana
  • 125 ml lapte cald
  • 2 linguri ulei
  • Topping:
  • 70 g muschi file
  • 230 g sunculita taraneasca
  • 100 g salam rustic
  • 1 conserva de 400 g de ciuperci taiate
  • 150 g masline negre cu samburi
  • 1/2 ardei kapia
  • 170 g cascaval
  • 100 g branza
  • 3 oua
  • 5 linguri ketchup dulce
  • 3 linguri apa
  • un praf de sare
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat
  • putin cimbru uscat
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa cu de toate:

Se cerne faina, intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-le apoi sa se odihneasca pentru 10-15 minute. Dupa aceea, se face o adancitura in mijlocul fainii si se pun oul, sarea, zaharul, smantana si laptele cald. Se amesteca totul si se framanta, adaugand si uleiul, pana cand toata coca se desprinde de pe castron. Se lasa aluatul sa creasca, acoperit cu o folie si un prosop, la loc cald.

Dupa ce aluatul a crescut, se intinde cu mana intr-o tava unsa cu ulei si se inteapa din loc in loc, cu o furculita. Se unge cu doua linguri de ketchup, se presara muschiul file, sunculita taraneasca si salamul rustic taiate patratele, se adauga ciupercile (clatite cu apa si scurse), maslinele (li se scot samburii si se feliaza), ardeiul (curatat de seminte si cotor, spalat si taiat in felii subtiri), cascavalul si branza (date pe razatoarea mare).

Intr-un castron, se amesteca ouale cu trei linguri de ketchup, apa, un praf de sare, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat si putin cimbru uscat si se imprastie din loc in loc, peste pizza. Se introduce tava la cuptor, pana cand blatul este copt si totul este bine patruns.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa cu de toate" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza Margherita cu aluat de clatite