Pizza de casa picanta

de DanaModog in Pizza, 19 Dec 2014 | 2315 vizualizari

 

Prietenului mei ii place foarte mult pizza pe care o fac asa ca m-am gandit sa postez reteta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 500 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei de masline
  • Sare
  • Zahar
  • Pentru continut:
  • 300 g sunca
  • 1 conserva de porumb
  • 1 conserva mare de ciuperci sau 250 g ciuperci proaspete
  • 1 gogosar rosu (cel rosu e mai carnos)
  • 4 pungi de mozzarella (nu stiu sigur ce cantitate are una cred ca 125 g)
  • 5 linguri de parmezan ras
  • Cateva masline
  • 12 ardei iuti
  • Pentru sos:
  • 200 ml pasta de rosii (bulionul nu e asa bun ca e subtire)
  • 4 linguri ulei de masline
  • O lingura oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa picanta:

Punem drojdia intr-un pahar cu putina apa calduta si un varf de zahar si lasam la dospit 5-10 min. Daca apa e rece sau prea fierbinte nu mai dospeste. Framantam faina cu sarea, apa si uleiul si adaugam drojdia dospita si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de degete. Lasam la dospit 45 de minute acoperit si la un loc caldut.

Intre timp taiem sunca, ciupercile, mozzarella, gogosarul, ardeiu iute rondele suptiri si facem sosul, amestecam pasta de rosi cu uleiul si oregano.

Dupa ce a dospit aluatul il intindem foarte suotire, il pune in tava, il ungem cu sos si punem un dtrat de sunca, ciuperci, gogosar, porumb, ardeiul iute, mozzarela, masline si presaram parmezan.

Pizza e mult mai delicioasa daca punem multe felii foarte subtiri de sunca decat daca punem putine felii si groase.

TIPS-URI

1

Blatul foarte subtire e crocant si se simt mai bine ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa picanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca si salam de vara uscat