Pizza "Floare"

de Patricia Iordache in Pizza, 6 Mar 2013 | 3489 vizualizari

 

In familia noastra, pizza este un preparat des intalnit (cel putin o data pe saptamana).
Atat sotul cat si baietelul meu ar manca pizza la fiecare masa.
De aceea trebuie sa imi pun imaginatia la treaba si sa fac mereu alt decor.
Daca tot a venit primavara, m-am gandit sa fac o floare :)

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru aluat:
  • - 250 gr. faina;
  • - 125 ml. apa calduta/lapte caldut;
  • - 15 gr. drojdie proaspata;
  • - 1 lingurita rasa de zahar;
  • - 2 linguri ulei masline;
  • - 1/2 lingurita sare.
  • Ce ne trebuie pentru umplutura:
  • - 6 linguri sos de rosii (sau ketch-up de casa);
  • - condimente (sare, piper, cimbru)
  • - 100 gr. cascaval ras pe razatoare cu gauri mici;
  • - 100 gr. masline negre fara samburi (sau cu samburi daca aveti rabdare sa curatati);
  • - 100 gr. slaninuta afumata taiata fasii subtiri;
  • - 100 gr. boabe de porumb (din conserva);
  • - 1-2 carnati subtiri si afumati
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza "Floare":

Cum preparam aluatul:   

Punem intr-un castron faina. Incalzim putin apa/laptele, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii. Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica. Potrivim de sare. Ung un vas cu ulei si pun coca, o acopar cu un prosop si o bag la cuptorul cu microunde (fara sa il pornesc!!) pentru a feri aluatul de diferente de temperatura (ex: deschis geamul, usa etc). Las aluatul la crescut 30-45 minute.

Cum preparam umplutura:

Daca nu avem sos de rosii gata preparat sau ketch-up de casa, procedam asa: Punem intr-un ibric 4 linguri de bulion, 4 linguri de apa, putina sare, piper, putin cimbru, 2 catei de usturoi pisati si lasam sa dea in clocot apoi oprim focul.

Radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mici; Taiem maslinele marunt; Slaninuta o taiem fasii subtiri; Carnatii ii taiem rondele.

Cum montam pizza pentru a o pune la cuptor:

Luam o tava rotunda (a mea are diametrul de 28 cm), o ungem cu putin ulei de masline si punem coca in mijloc, apoi cu mainile unse cu putin ulei intindem coca pe toata suprafata tavii. Acoperim cu un prosop curat si lasam la cald inca 15-20 minute. Punem sosul de rosii pe toata suprafata pizzei, adaugam condimentele, apoi  punem cascavalul ras. Asezam fasiile de slaninuta ca si cum ar fi petalele unei flori, intre acestea punem randuri formate din boabele de porumb. Pe margine adaugam rondelele de carnacior. In mijloc punem maslinele tocate.

Dam tava la cuptorul incins la 220 grade timp de 15-20 minute, pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza "Floare"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

Patricia Iordache 1

24.03.2013, 18:32

Multumesc fetelor!

COSTEO 1

18.04.2013, 22:23

Arata super! numai cand te uiti la ea cat de frumoasa este iti vine sa o mananci

Patricia Iordache 1

19.04.2013, 06:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini Calzone