Pizza Hawai, editia a II-a revizuita

de Panacris in Pizza, 3 Noi 2019 | 2504 vizualizari

 

Acum vă aduc o pizza mai altfel, n-am mai facut-o după marele concurs cu pizzza ;) :))) Acum i-a venit din no rândul ;) Robertel, de ceva vreme, mă tot întreabă: Mamski, faci și tu o pizza cu ananas, că am fost la X și mi-a plăcut???  Nohhh, pot să rezist în fața Zmeului cel mic, nuuu, și acum i-a vent rândul ;) 
 
Super faină, super aromată, super gustoasă! Până și TataZmeu, pe are l-am anunțat dinainte, să nu aibe vreun șoc :D :))), a apreciat-o ;) poze artistice de prezentare n0am, că s-a evaporat instant :D Se cere, refăcută ;) Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU BLAT
  • Faină alba de grâu cca. 300 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Zahăr tos 1 lingură,
  • Drojdie uscată Pakyama 1 lingură,
  • Apă cca. 200 ml,
  • Ulei de măsline 2 linguri.
  • INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ:
  • Ananas bucățele din conservă cca. 5 linguri,
  • Cașcaval Koliba cca. 100 g,
  • Șuncă de praga cca. 100 g,
  • Ciuperci champignon din conservă cca. 100 g
  • Oregano ½ linguriță,
  • Ketchup Heinz cca. 150 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Hawai, editia a II-a revizuita:

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!)

Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.

După ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină și i se dă forma rotundă de pizza.

Se așează în tavă și se începe montarea pizzei. Se pune primul strat de ketchup, oregano, felii de cașcaval, felii de șuncă, ciupercile tăiate mărunt, bucățile de ananas, scurse de zeama din conservă, se așează cât mai artistic, se asezonează cu oregano, se presară un nou strat de cașcaval ras, apoi se ornează cu puțin ketchup.

Se introduce pizza în cuptorul încins în prealabil, se lasă la cuptor cca. 20 de minute.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Hawai, editia a II-a revizuita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza pe blat de lipie