Pizza margherita

de JustLoveCookin in Pizza, 26 Noi 2010 | 5091 vizualizari

 

In iunie 1889, pentru a onora Regina Italiei, Margherita di Savoia, bucatarul Raffaele Esposito a creeat pizza margherita ale carei ingrediente, rosiile, mozzarella si busuiocul,reprezentau culorile drapelului Italian.A fost primul care a adaugat un tip de branza pizzei.Este cea mai comuna si in acelasi timp delicioasa prin simplitatea ingredientelor.

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru pizza (il gasiti printre retetele mele)
  • 300 g rosii bine coapte,decojite si fara seminte(sau 300 ml suc rosii)
  • 250 g mozzarella
  • parmezan ras
  • busuioc sau oregano
  • ulei masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza margherita:

Dupa ce am intins aluatul in tava,plimbam deasupra putin ulei de masline(puteti folosi mai mult decat mine).  Deasupra,cu ajutorul dosului unei linguri intindem bine cele 300 g de suc de rosii sau de rosii decojite,carora le-am scos semintele si le-am facut piure.Presaram busuiocul uscat,sau daca avem proaspat il vom pune peste pizza inainte de a o servi.

Dam la cuptorul preincalzit la temperatura maxima pentru 8-10 minute.  Acum scoatem tava si presaram cubuletele de mozzarella (de preferat cea pt pizza,nu in zer,dar e ok si asa) , lasam inca 4-7 minute si e gata !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza margherita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

epurasha2bb 1

26.11.2010, 10:16

5f!

Rocsi 1

26.11.2010, 10:54

ah o feliuta

JustLoveCookin 1

26.11.2010, 12:14

imi vine pofta pana si mie cand ma uit la pozele facute nu demult )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat fara ou