Pizza Margherita

de - Andreea - in Pizza, 24 Sep 2013 | 4771 vizualizari

 

Pizza Margherita ia nastere in 1889 la Napoli(Italia). Reginei Margherita i s-au preparat trei feluri de pizza insa ea a preferat-o pe aceasta si in onoarea ei pizza a fost denumita pizza Margherita !

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina tip ''0''
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita miere
  • 1 cub drojdie proaspata
  • sare
  • 200 ml suc de rosii
  • 375 gr mozzarella de bivolita
  • busuioc
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Margherita:

Incepem prin a prepara blatul de pizza:

Punem intr-un bol faina cernuta.Separat dizolvam drojdia in apa calduta .O adaugam la faina.

Punem mierea si putina sare si incepem sa framantam aluatul.

Cand acesta a devenit elastic si nelipicios il acoperim cu un servet si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Separat amestecam sucul de rosii cu uleiul de masline,busuiocul tocat marunt si putina sare dupa gust.

Mozzarella se scurge bine de apa de conservare si se taie felii.

Impartim aluatul in trei parti egale.

Intindem fiecare bucata de aluat in forma rotunda .Intindem sucul de rosii pe suprafata blatului ,adaugam feliile de mozzarella si punem iarasi suc de rosii.

Dam la cuptorul incins la 180 grade pana ce pizza e frumos rumenita iar mozzarella s-a topit.

Se serveste fierbinte ;)

 

TIPS-URI

1

Daca nu va place busuiocul tocat in sucul de rosii,puneti la urma foi de busuioc peste mozzarella.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Margherita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza Calzone