Pizza milaneza

de RODIMUR in Pizza, 8 Oct 2020 | 3114 vizualizari

 

Pe vremuri, pentru gătit mă inspiram nu doar din cele 3 cărți de bucate, din casă și încă 3-4 cărțulii de buzunar, cu același profil, pe care le am, ci și din rețetele decupate din revistele pe care le citeam. Am aruncat o parte din decupajele din reviste, dar pe altele le-am păstrat și am descoperit zilele trecute această rețetă de pizza milaneză (era un articol cu 4 feluri diferite) pe care am vrut neapărat să o încerc, dat fiind faptul că era diferită de majoritatea rețetelor văzute până acum. Sigur va părea interesantă și altora, așa că am pozat și rețeta, ca să fie spre atestare...
Deși rețeta mi se părea interesantă, am adus unele modificări: am preparat aluatul meu preferat (pentru că nu am dat niciodată greș cu el, a crescut frumos și repede întotdeauna și a fost pufos și gustos după coacere) am folosit o cantitate mai mare de cașcaval, am mai adăugat niște ardei grași mini, am condimentat cu oregano (care-mi place mult) și în ultimă instanță mă gândeam să adaug și un ardei iute, de curiozitate... Bine că n-am adăugat și ardeiul iute, căci unul din cei doi mini ardei grași era deja iute-iute....! Iar pizza a fost foarte gustoasă, pufoasă și bună, iar cașcavalul i-a dat un gust excelent, așa că terminat-o imediat. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 grame de făină albă
  • 7-8 grame de drojdie proaspătă
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • apă caldă
  • Pentru umplutură:
  • 150-200 grame de broccoli
  • 150 grame de cașcaval
  • 1 ou
  • măsline feliate
  • 1 roșie
  • 1 ardei gras mini rou
  • 1 ardei gras mini portocaliu
  • sare
  • piper
  • oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza milaneza:

Se face un aluat din: făină albă, drojdie, zahăr, sare extrafină, apă caldă și ulei de măsline, adăugat la sfârșitul frământării, pentru definitivare. După adăugarea uleiului, când aluatul este elastic și nelipicios, se acoperă cu un șervet curat și se lasă la dospit, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece.

Între timp se pregătesc ingredientele pentru umplutură:

- se desprind buchețele de broccoli, se spală sub jet de apă și se lasă să se scurgă bine, în strecurătoare;

- roșia se spală și se feliază;

- cașcavalul se răzuiește;

- ardeii grași se spală, se șterg și se taie rondele.

Când aluatul a crescut, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se frământă puțin, ca să se elibereze bulele de aer și apoi se întinde cu sucitorul o foaie, cam de 7-8 mm grosime, care se pune în tava de copt, unsă cu ulei în prealabil.

Se mixează oul și se unge foaia de aluat, din abundență, după care se presară cașcavalul răzuit.

Se adaugă apoi celelalte ingrediente: buchețelele de broccoli, feliile de roșie și de măsline, rondelele de ardei grași mini. Restul de ou se poate adăuga, de asemenea, pe alocuri.

Se condimentează pizza cu: sare, piper și oregano și se dă pizza la cuptor, la foc mediu, cam 25-30 de minute, până ce se topește cașcavalul, iar aluatul se rumenește ușor.

Atunci se scoate pizza din cuptor, se porționează și se servește imediat.

TIPS-URI

1

Pentru ca aluatul să crească repede și frumos, trebuie să se folosească apă călduță, ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, iar drojdia trebuie să fie proaspătă.

2

Legumele spălate și feliate trebuie să fie scurse bine de apă.

3

Cine dorește, poate decora pizza cu frunze proaspete de busuioc. Mie mi s-a părut că nu este neapărat necesar, căci nu toate pizzele trebuie să aibă același gust și același decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza milaneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RODIMUR 1

10.10.2020, 10:54

Mulțumesc frumos, Cristina!

Rocsi 1

11.10.2020, 20:07

Imi place, doar ca eu scot broccoli!

RODIMUR 1

11.10.2020, 21:04

Bine, Rocsi, faci cum îți place, dar eu am respectat rețeta (am postat și poza cu rețeta, în care se vede broccoli...) mai ales că știu cât de sănătoasă este această legumă, insolită la noi... Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat de dovlecel si branza