Pizza picanta

de allube in Pizza, 18 Sep 2013 | 3051 vizualizari

 

O mancare rapida si ieftina!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr.faina de grau
  • 25-30 gr.drojdie (un cubulet)
  • 1 lingura ulei de masline sau de care aveti
  • sare,zahar
  • 1,5 cana apa
  • Topping:
  • sos de rosii (facut in casa),
  • ceapa taiata fideluta si usturoi,
  • ardei capia,
  • sunculita (cu un pic de slninuta),
  • felii hochland taiate fasii.
  • cimbru
  • putin cu ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza picanta:

Se pune faina intr-un vas, se face o gaura in mijloc unde se pune maiaua din drojdie si zahar si putina apa. Se lasa pana se umfla dupa care se adauga apa si se framanta bine pana capata consistenta. Se adauga ulei si se framanta pana se desprinde de pe vas. La nevoie se mai adauga apa sau faina, dupa consistenta. Se acoperta cu un prosop si se lasa la crescut.

Se imparte aluatul in 3 sau 2, se intinde si se pune in forma unsa cu ulei. Peste aluat am pus sos de rosii (facut in casa), ceapa taiata fideluta si usturoi, ardei capia, sunculita (cu un pic de slninuta), felii hochland taiate fasii. Am presarat cimbru din belsug si am stropit putin cu ulei.

Va doresc pofta buna!

TIPS-URI

1

daca se doreste blat subtire, aluatul se imparte in 3 iar pentru mai grosut in 2

2

blatul subtire se rumeneste mai repede, asa ca atentie, verificati!

3

sosul de rosii se poate pune si peste ingrediente dar eu prefer direct pe blat pentru ca il fragezeste

4

numarul de portii este pentru o pizza

5

gustos cu un pahar de vin negru

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza picanta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Rocsi 1

19.09.2013, 13:42

Bine ai venit

deyutzky 1

29.09.2013, 23:20

arata bine! Bun venit

Panacris 1

30.09.2013, 07:59

Bine ai venit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sarmale