Pizza Polenta

de elucubratiiculinare in Pizza, 27 Iun 2014 | 6532 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g mălai
  • 1 litru apă
  • sare
  • 1 lingură ulei
  • 150 ml suc de roșii / sos de pizza
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • 1/2 linguriță oregano uscat
  • 100 g mozzarella sau cașcaval
  • 200 g cârnați
  • 100 g ciuperci
  • 1 ceapă - opțional
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Polenta:

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Se adaugă în ploaie mălaiul în momentul când apa clocotește și se amestecă bine cu un tel. Se lasă să fiarbă 7-10 minute în funcție de mălai.

Se unge cu ulei o formă de pizza cu diametrul de 30 cm.  Se poate tapeta chiar cu hârtie pergament pentru a se scoate mai ușor la servire. Se răstoarnă mămăliga în formă și se netezește cu o lingură. Se toarnă sosul de roșii peste mămăligă, presărăm busuiocul și oregano și aranjăm ciupercile tăiate felii, cârnații tăiați rondele și mozarella tăiată felii subțiri. Se dă în cuptorul preîncălzit la 200 grade C pentru 20-30 minute.

Servim imediat. Ceapa se curăță și se taie rondele și se aranjează pe farfurie servind cine dorește. Cantitățile date sunt pentru o pizza de persoană cu apetitul foarte mare ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Polenta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

27.06.2014, 20:20

Faina!

Dya Daniela Andrei 1

28.06.2014, 15:04

Ioi! Ce gustos arata!

laura_n 1

29.06.2014, 15:20

arata grozav, desi marturisesc ca nu am incercat niciodata! :

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant