Pizza prosciutto funghi cu masline si porumb

de Bya Ralu in Pizza, 23 Ian 2013 | 6101 vizualizari

 

Aluatul de pizza e super,il recomand tuturor!Iese foarte bun:D,m-am inspirat de la reteta cameliei http://www.bucataras.ro/retete/pizza-mexicana-39962.html

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calda
  • 1/2lingurita zahar
  • 1/2plic drojdie uscata
  • 400g faina
  • 4 linguri ulei de masline

Pentru umplutura:

  • sunca,
  • 1 cutie de ciuperci in conserva,
  • 1 ceapa alba mica,
  • masline negre taiate,
  • 1 cutie mica de porumb,
  • 1 cutie de pulpa de rosii decojita,
  • Mozzarella rasa 1/2 punga
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza prosciutto funghi cu masline si porumb:

Drojdia se amesteca cu 1 lingura de faina,3 linguri de apa si zaharul,se amesteca pana se face o pasta.Se pune pasta in bolul cu faina in mijloc,se lasa acoperit timp de 15 minute.Se adauga apa,uleiul,1 praf de sare,si se amesteca pana devine un aluat moale si elastic,dar sa nu fie lipicios.Pe masa se presara faina se adauga aluatul si se intinde o foaie cat tava.Tava o ungem cu ulei de masline,adaugam foaia de aluat.

Pulpa de rosii se pune in robotul de bucatarie,se mixeaza bine,se adauga oregano si busuioc.Se unge foaia de aluat cu pasta de rosii.Ceapa o taiem feliute subtiri si o punem la calit in ulei de masline,dupa care se adauga ciuperciile din conserva scurse,se lasa cateva minute,dupa care adaugam in tava,punem si sunca taiata cubulete,maslinele si porumbul,se adauga si mozzarella rasa si se da la cuptorul preincalzit timp de 20-25 minute (in functie de cuptor)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza prosciutto funghi cu masline si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu legume mexicane, bacon si mozzarella