Pizza rustică (ţărănească)

de Sidy in Pizza, 16 Feb 2013 | 4568 vizualizari

 

Pizza este o mâncare ce îsi are originea în Italia. Este o pâine plată, de obicei rotundă, acoperită cu sos de rosii si brânză, plus alte topping-uri optionale, preparată la cuptor.
Aceasta este reteta de pizza taraneasca ce o fac eu in casa. Un blat pufos , ce ne place foarte mult...iar ca umplutura, fiecare isi alege ceea ce ii place mai mult sau ce are prin casa. Dar oare cui nu-i place pizza ?

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 450 g faina
  • 25 g drojdie( 7 g drojdie uscata)
  • 4 linguri ulei
  • 220 ml lapte
  • 1 ligurita rasa sare
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 praf de copt
  • Topping:
  • 200 g mozzarella
  • 300 g sunca
  • 300 g salam uscat picant
  • 100 g masline feliate
  • 300 g Emmentaler
  • 2 g oregano
  • 15 ml ulei
  • Sos :
  • 400 g rosii piure
  • 10 g zahar
  • 2 g oregano Kotany
  • 30 ml ulei de masline aromat
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza rustică (ţărănească):

Aluatul l-am preparat in masina de paine, dar se poate face si cu mana.

Introducem in masina de paine, pe rand laptele, sarea, uleiul,faina amestecata cu praful de copt, drojdia si deasupra zaharul.

Programam masina pe programul de framantat si dospit aluat  Dough si o lasam sa-si faca operatiunile.

Cand aluatul este gata , il rasturnam din cuva ,pe masa presarata cu faina si intindem aluatul cu mainile pina ajunge la dimensiunea unei tavi mari de aragaz.

Mozzarella-mini o taiem in doua, sunca o taiem fasii iar salamul, felii.

Dupa ce am tapetat tava cu hartie de copt ,asezam blatul de pizza, pe care il vom unge cu sosul de rosii preparat , amestecand toate ingredientele.

Asezam apoi feliile de salam si fasiile de sunca, peste sos.Jumatatile de mini -mozzarella si feliile de masline , urmeaza.

Apoi radem cascavalul deasupra.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit ,in prealabil ,la 160 de grade, pentru aproximativ 60 de minute , pina se rumeneste frumos deasupra.

La servire, cine doreste mai poate adauga diferite sosuri....

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Si cum o pizza buna se bazeaza pe un aluat pentru pizza bun, ma gindesc ca acesta este unul dintre ele..

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rustică (ţărănească)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu legume mexicane, bacon si mozzarella