Pizza sfert

de Constelatialeu in Pizza, 15 Sep 2020 | 3473 vizualizari

 

Hai sa va povestec nitel de ce am botezat-o ''pizza sfert''. Eu nu sunt fan pizza, imi place sa o pregatesc, dar sunt fan branzeturi, asa ca mi-am adjudecat un sfert din pizza si-am pus ce branzeturi am avut la indemana. Acum ca am lamurit sfertul, hai sa scriu si ce am prestat.
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat pizza
  • 550 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 50 ml ulei masline ( sau floarea soarelui)
  • cca 300 ml apa calduta
  • Umplutura pentru sfertul meu
  • branza cu mucegai albastru
  • branza maturata
  • almette
  • cascaval
  • branza de oaie grasa si untoasa
  • Umplutura pentru restul de pizza
  • salam rustic
  • carnati semiafumati
  • masline
  • ciuperci
  • kechup
  • cascaval
  • branza maturata
  • rosii cherry
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza sfert:

Aluat : Am folosit tava de la aragaz ( aragaz tip nou, care are dimensiuni mai mari decat cele clasice), tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc, am maruntit drojdia, am adaugat zaharul si un pic de apa calduta, am amestecat putin si am lasat sa creasca cca 10 min, apoi am adaugat sarea, uleiul si apa calduta, putin cate putin si am framantat. Cca 30 min am framantat bine si am trantit aluatul de masa, apoi l-am asezat intr-un castron uns cu ulei, am acoperit castronul cu un servet si am lasat la crescut cca 1 ora si 1/2 , la loc cald.

Mi-am pregatit umplutura cat timp aluatul a stat la dospit. Am taiat salamul, carnatii in bucatele mai marunte, am feliat maslinele, am taiat branzeturile pentru partea mea, pentru partea cealalta le-am ras.

Am intins aluatul direct in tava, cu mainile, pe un sfert am intins almette, apoi am presarat branzeturile taiate . Pe restul de pizza am intins kechup, apoi am asezat ingredientele, am presarat branzeturile rase si am asezat rosiile cherry. Gata pizza de bagat la cuptor, pentru cca 20 min, sau pana se rumeneste frumos si blatul este copt. Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza sfert" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

16.09.2020, 21:19

Nu refuz niciodata pizza de casa! Vezi ca ai uitat sa scrii apa la ingrediente!

Constelatialeu 1

16.09.2020, 21:30

Multumesc, Rocsi ! Am corectat, m-am uitat de cateva ori dar n-am vazut ca n-am trecut apa..

dantes 1

17.09.2020, 10:34

Gustoasa!

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ciuperci si ardei