Pizza surpriza

de mikidaniro in Pizza, 5 Apr 2012 | 4493 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta intr-o carte de bucate sub numele de pizza surpriza.Eu am mancat aceasta pizza,dar sub alta denumire.Italienii ii spun scacchi sau cel putin in partea de sud si le fac mult mai mici.Indiferent cum sunt,mici sau mari, indiferent cum se numeste,aceasta este o pizza delicioasa:)
Compozitia este pentru o tava cu diametru de 30 de cm.

 

INGREDIENTE

  • Blat pizza:
  • 400 g faina
  • 200 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 20 g drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 200 g sunca taraneasca fara grasime
  • 150 g cas afumat
  • 500-600 g spanac proaspat
  • 1 tija de praz de cca 40cm
  • 2-3 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza surpriza:

Am dizolvat drojdia si zaharul in apa calduta si am adaugat-o in masina de paine,am pus uleiul, faina, sarea si am setat pe programul framantare(la mine dureaza 15 min),apoi am mai lasat cca 15 min in masina sa creasca.Daca nu aveti masina de paine,puneti faina intr-un vas mai mare,dizolvati drojdia cu zaharul in apa calduta,faceti o mica adancitura in mijlocul fainii si turnati amestecul de apa si drojdie.Framantati pana obtineti o pasta omogena.Cand aluatul a prins consistenta adaugati uleiul  putin cate putin pana se incorporeaza tot.Lasam aluatul deoparte si ne apucam de umplutura.

Punem un vas incapator cu apa si sare pe foc.Cand apa a inceput sa clocoteasca punem spanacul curatat si spalat bine de tot si il lasam 2-3 min,apoi il scoatem intr-o sita si il trecem prin jet de apa rece si il lasam sa se scurga bine. Prazul il taiem rondele subtiri,iar sunculita fasii de lungimea unui deget,apoi le punem pe foc intr-o tigaie in care am pus uleiul.Le sotam 5-7 min.sau pana se rumeneste un pic sunculita.Cand este gata piperam si lasam deoparte.Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.Spanacul il stoarcem bine de apa cu ajutorul palmelor si il tocam.Cand avem totul pregatit ne apucam de pizza.

Aluatul il impartim in doua si intindem o foaie rotunda cu diametru de 30 cm. Punem foaia in tava tapetata cu unt sau ulei in prealabil si adaugam peste ea un strat de cascaval(jumatate de cantitate)lasand spatiu 2 cm de la marginea foii,apoi spanacul,peste spanac amestecul cu sunculita si ultimul strat cascavalul ramas.Ungem cu apa marginea lasata libera,apoi intindem inca o foaie cu diametru de 32 cm. si o punem deasupra.Apasam bine marginile pentru a le lipi si le rasucim tragand din interior spre exterior(ca si cum am coase) pentru a obtine marginea pizzei.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade 30 de min. sau pana se rumeneste deasupra.

Se poate servi atat calda cat si rece.Noi am servit-o calda cu salata de rosii,iar marginea blatului a mers de minute cu sosul lasat de rosii:).

TIPS-URI

1

Sare nu puneti in umplutura decat daca este nevoie.Casul si sunculita sunt destul de sarate.

2

Puteti face portii individuale pentru picnic sau pachet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza surpriza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

lauratm 1

06.03.2013, 12:38

Ligia Bxl 1

23.07.2013, 17:39

fain arata,nu am mai vazut asa ceva

feliciacristea46 1

14.08.2013, 17:55

asta e placinta cu spanac, sau tarta, oricum cred ca e buna !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza Hawai