Pizza taraneasca cu piept de pui

de babi5 in Pizza, 25 Iul 2014 | 2430 vizualizari

 

Este o vorba din batrini care nu trebuie uitata. Nu este cum se potriveste ci cum se nimereste.Ma-am apucat de am facut pine si am framintat mai mult aluat ducinduma cu gindul. sa fac o impletita cu piept. de pui.Dar spre ghinionul meu faina nu a fost chiar cea care era scris pe pachet!!! calitate nu prea buna si atunci ma-m abatut de la regula ,si la final a iesit o pizza ca la tara. !!adica mai grosuta un picut la aluat dar iesit senzational l de buna.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
  • 50 ml ulei
  • 1 piept de pui (cca. 600 gr)
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 ceapa potrivita ca marime
  • piper
  • 3 linguri ketchup univer
  • pasta ardei univer
  • 4 ardei bulgaresti
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza taraneasca cu piept de pui:

Am pus faina intr-un castron, am facut o adancitura, am pus drojdia, 1 lingurita sare si putina apa calduta si am facut o maia. Am lasat-o sa creasca 10 minute, dupa care am adaugat jumatate din cantitatea de ulei si am framantat in continuare pana am obtinut un aluat (putin mai vartos) adica bun de intins.

Am lasat sa creasca si intre timp am curatat ceapa si impreuna cu pieptul de pui le-am macinat, dupa care le-am pus la calit pentru 10 minute impreuna cu sarea, piperul si cimbrul. Dupa ce s-au calit lasam sa se raceasca.

Aluatul dupa ce a crescut il impartim in doua parti egale, luam o bucata si o modelam sub forma de cerc, punem 2-3 linguri ketchup si intindem, apoi punem pieptul de pui, adaugam rondelele de ardei si din loc in loc pasta de  ardei. Acoperim cu cealalalta jumatate de aluat, portionam cu cutitul in triunghiuri, mai lasam 5 minute sa creasca apoi introducem in cuptorul incins la 180 grade. Lasam cca 35 minute. Inainte de a o scoate o ungem cu ou batut cu o lingura de lapte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Initial am vrut sa fac o impletita, de aceea am impartit aluatul in doua, dar datorita calitatii fainii nu am putut sa impletesc si am ramas la varianta simpla

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza taraneasca cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza Quattro Formaggi, reteta lui George vicecampion European la pizza