Pizza turceasca

de Merisor in Pizza, 25 Mar 2015 | 13040 vizualizari

 

Pentru ca ne-a adus mama soacra niste carne de miel, cum nu prea ne omoram cu acest tip de carne, m-am gandit ca dintr-o parte sa fac pizza turceasca.
Am mancat mai demult la cineva si mi-a placut, asa ca am facut si le-a placut la ai mei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 200 ml apa calda
  • 50 ml ulei de masline
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 600 – 650 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 600 gr carne de miel, tocata
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 praf boia de ardei dulce
  • 1 praf oregano uscat
  • 1 praf piper macinat
  • 1 praf chimion macinat
  • 200 gr ardei in sos de rosii
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza turceasca:

Pentru aluat, dizolvam drojdia cu zaharul,  adaugam 150 ml apa calda si o mana de faina.

Amestecam bine totul, acoperim vasul si lasam maiaua sa creasca 10-15 minute, pana isi va dubla volumul.

In restul de apa calda, dizolvam sarea si adaugam uleiul.

Punem faina intr-un bol si ii facem o adancitura la mijloc in care vom pune maiaua crescuta si incepem sa turnam apa cu uleiul cate putin, adunand la centru, treptat si faina de pe marginile vasului.

Framantam aluatul, la inceput in vas, apoi pe masa de lucru, infainata.

Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul si ne ocupam de umplutura.

Punem uleiul intr-o tigaie, pe foc, iar cand se incinge calim ceapa tocata marunt, amestecand continuu sa nu se arda, apoi adaugam carnea tocata, pe care am asezonat-o cu condimentele si sarea.

Adaugam si usturoiul curatat si tocat rondele si lasam totul pe foc pana cand carnea este preparata definitiv, dar nu uitam sa mestecam din cand in cand.

Cu 5 minute inainte de stingerea focului, adaugam peste carne si ardeiul in sos de rosii, iar la final, patrunjelul tocat.

Lasam carnea la racit pana este gata aluatul, eventual o mai scurgem de lichid, daca este prea mult, dar e bine sa fie mai unsa.

Aluatul il impartim in patru parti, pe care le vom intinde pe masa in forme dreptunghiulare.

Impartim si carnea tocata in patru parti si peste fiecare foaie de aluat punem cate o parte de carne.

Adunam marginile aluatului catre interior, peste carne si le dam forma de barcute.

Transferam barcutele in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru 25 de minute la 180 de grade.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie intins in foaie subtire, ca sa devina putin crocant in timpul coacerii.

2

Carnea nu se va scurge de tot lichidul, pentru a nu iesi prea uscata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza turceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

mena29 1

26.03.2015, 18:30

Ce bine arata,Meri! Eu nu ma prea omor dupa carnea de miel insa ce ai facut tu aici arata foarte bine!

tarasmariana 1

09.04.2015, 01:31

Sim0na 1

07.05.2015, 11:34

Super arata!! Trebuie s-o incerc si eu.. sa vad de unde fac rost de carne )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose pizza