Pizza XXL cu blat pufos

de Giana in Pizza, 4 Noi 2013 | 11214 vizualizari

 

Imi place pizza facuta in casa si sa fie cu de toate.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 250 ml iaurt
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita cu varf de zahar
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 2-3 linguri cu ulei
  • faina cat cuprinde (cca. 600 g)

Toping:

  • 1 carnat uscat de casa
  • 5 felii de parizer (eu am folosit salam de vita)
  • 3 crenvursti (de pui)
  • 150 g ciuperci (proaspete sau din conserva)
  • 25 masline
  • sos de rosii (eu folosesc sos de rosii cu ardei, usturoi si ierburi aromate preparat acasa)
  • 1 ardei rosu (am folosit ardei copt pus la congelator)
  • 200 g cascaval
  • 100 g branza uscata
  • oregano
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza XXL cu blat pufos:

Dizolvam drojdia in putina apa calda si le lasam putin deoparte. Adaugam iaurtul, sarea, zaharul si uleiul si amestecam. Adaugam faina si framantam un aluat elastic. Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini si trebuie sa se desprinda usor de peretii vasului. Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul si il punem in tava unsa cu ulei, sau tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit tava cea mai mare de la cuptorul electric. Daca folositi tava de aragaz ies 2 blaturi din cantitatea aceasta de aluat.

Intepam blatul cu furculita si il ungem cu sos de rosii. Adaugam topingul dupa preferinte, toate ingredientele taiate feliute, cascavalul si branza date prin razatoare. Deasupra am mai pus putin suc de rosii preparat acasa si oregano.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 grade C si o coacem aproximativ 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza XXL cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Bya Ralu 1

04.11.2013, 14:47

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 15:08

arata foarte bine

Giana 1

04.11.2013, 15:54

Va multumesc Ralu, Krysty

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza pe blat de foietaj