Pizza..."ninsa"

de Sidy in Pizza, 28 Ian 2012 | 4359 vizualizari

 

Pizza este originară din Italia, dar astăzi se găsește oriunde în lume, fiind una dintre cele mai populare feluri de mâncare.
Dar stiti ce am citit eu pe net ?
Ca pizza nu este originara din Italia, ci din Grecia.
Locuitorilor Eladei le-a venit pentru prima data ideea de a coace paine in forme rotunde si plate si de a adauga diferite alte alimente deasupra. Grecii preparau aceasta specialitate culinara cu mai multe feluri de uleiuri de masline, cu anumite condimente si cu toppinguri cum ar fi: cartofi si frunze, carne, iar uneori chiar si fructe. Din pacate, grecii nu puteau folosi rosiile deorece acesteau nu fusesera inca descoperite, iar mozzarella era destul de greu de procurat la acea vreme, deoarece elenii o importau tocmai din India.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 250 ml lapte( apa)
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic drojdie Dr.Oerker
  • 150 g salam de sunca
  • 150 g carnati picanti
  • 250 g cas de oaie( telemea, cascaval)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 oua
  • condimente pt pizza
  • ketchup
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza..."ninsa":

 

Drojdia se pune la crescut in putin lapte caldut cu 1/2 lingurita zahar.Faina cu uleiul , sarea si drojdia crescuta se framanta bine adaugand putin cite putin lapte caldut.Dupa ce am framantat blatul, il punem la cald la crescut. 

Intre timp se feliaza salamul, carnatul, rosiile si ardeii ,iar branza se rade.

Dupa ce blatul si-a dublat volumul ,se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt ce a fost unsa cu putin unt(ulei)Aluatul il intepam cu furculita, din loc in loc apoi il dam cu ketchup. Presaram branza rasa si adaugam pe rand ceapa, salam, carnati, rosii si ardei.Punem condimentele necesare apoi ouale batute bine cu doua linguri de ulei.Deasupra radem branza si dam la copt in cuptorul dinainte incalzit pina face crusta deasupra.

Se poate servi cu ketchup linga sau alt sos preferat.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza..."ninsa"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

28.01.2012, 16:18

Ce tentanta !!!!

mirela0911 1

28.01.2012, 20:45

vreau si eu o felie!

jolygina 1

29.01.2012, 12:08

daca-i pizza sunt si eu printre musafiri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat pufos