Placinta americana cu pui

de madi_marin in Pui, 25 Sep 2016 | 5489 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g file de piept de pui
  • 250 ml smântână de gătit
  • 30 g făină
  • 300 ml supă de pui
  • 1 ceapă mare
  • 1 tulpină de ţelină
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 3 linguri cu boabe de porumb din conservă
  • 50 g unt
  • 1 lingură de ulei
  • sare
  • piper
  • 300 g aluat de foitaj
  • 1 ou mic pentru uns aluatul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta americana cu pui:

Punem un vas la foc mediu şi adăugăm untul şi uleiul.

Călim ceapa  şi tulpina de ţelină tocate mărunt, apoi adăugăm cubuleţe de carne, morcov şi cartof.

Se lasă pe foc câteva minute, amestecând bine, apoi se adaugă supa şi se lasă să fiarbă timp de 10-12 minute.

Se adaugă smântâna de gătit şi îngroşăm sosul cu făina dizolvată în puţină apă rece, apoi potrivim gustul cu sare şi piper. Mai lăsăm pe foc 1 minut, timp în care amestecăm continuu, apoi dăm deoparte.

Adăgăm boabele de porumb, amestecăm şi mutăm totul într-un vas termorezistent.

Foitajul dezgheţat se pudrează uşor cu făină, apoi se subţiază un pic cu sucitorul.

Marginile vasului se umezesc, apoi se pune deasupra ca un capac foitajul. Se lipeşte bine de vas, se ornează după voie şi se unge cu oul bătut bine.

Se coace la foc potrivit până capătă o culoare aurie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta americana cu pui" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Rahela Velicu 1

30.09.2016, 11:28

arata bine!

Ancutsa 1

30.09.2016, 16:30

Un preparat minunat si festiv!

dantes 1

01.10.2016, 07:18

Super!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite umplute cu pui si ciuperci,la cuptor