Placinta aperitiv

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2012 | 7472 vizualizari

 

O placinta delicioasa care ne place foarte mult. Se face foarte repede si este pufoasa si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi de placinta
  • 250 g muschi afumat
  • 150 telemea
  • 150 cascaval
  • 400 g ciuperci taiate
  • 100 g masline fara samburi
  • 1 ou
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 2-3 linguri ketchup
  • oregano
  • ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv:

Fiecare foaie de placinta o ungem cu ulei.

Muschiul il taiem cubulete.

Maslinele le taiem felii.

Ceapa verde o maruntim, taind-o oblic.

Jumatate din foi le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem ultima foaie cu ketchup peste care punem muschiul taiat.

Radem telemeaua si cascavalul pe razatoarea cu gauri mari.

Presaram peste branzeturi maslinele taiate apoi ciupercile.

Adaugam ceapa verde apoi punem cealalta jumatate de foi de placinta, neuitand sa le ungem pe fiecare cu ulei.

Batem bine oul si ungem placinta deasupra, presaram putin oregano deasupra.

Cuptorul a fost dinainte incalzit la 160 de grade C

Inainte de a da tava la copt portionam placinta, taind-o patratele cu cutitul.

Dam tava la copt cam 30 de minute pina cand foaia de deasupra devine aramie.

Servita calda, papilele voastre gustative vor fi foarte multumite....

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

iry-gabriela 1

04.03.2012, 11:30

CHEAR IMI PLACE

Lau 1

04.03.2012, 21:53

place

MotanLaOale 1

05.03.2012, 14:41

buna buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saleuri cu branza de vaci