Placinta aperitiv cu branza sarata

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2013 | 15969 vizualizari

 

O placinta pe cinste :)..... gustoasa tare :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet si jumatate de foi de placinta
  • 500 gr branza telemea( Hochland de vaca)
  • 4 oua
  • 800 gr iaurt
  • 100 gr unt topit
  • 1 legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de ceapa verde
  • ( dupa gust sare piper, cu atentie, branza e deja sarata)
  • o cana de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu branza sarata:

Foile de placinta se suprapun desfacute in tava si se coc 15 minute. Se lasa la racit.

Intr-un vas amestecam iaurtul cu ouale, verdeata si ceapa tocate marunt. Adaugam untul topit si amestecam bine. Potrivim de sare si piper daca mai consideram necesar.

Intr-o tava punem jumatate din foile faramitate, stropim cu jumatate de cana de lapte, punem amestecul de oua si iaurt, intepam cu o furculita sa patrunda pana jos compozitia, deasupra punem branza sfaramata, si apoi din nou un rand de foi pe care le vom stropi cu restul de lapte.

Coacem placinta pentru 35 de minute la 200 de grade.

Se poate taia calda fara probleme. Serviti-o cu rosii, ceapa verde, ridichi, castraveti si ardei pe pat de salata verde. O mare mare bunatate :) pe cuvant de bucataras :)

TIPS-URI

1

In placinta putem adauga si ardei gras

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crema de branza cu boia