Placinta aperitiv cu carne de pui

de Rahela Velicu in Mancaruri cu carne, 4 Iun 2021 | 3542 vizualizari

 

O placinta gustoasa si rapida.

 

INGREDIENTE

Ingrediente aluat:

  • 3 oua
  • 350 ml lapte
  • 120 ml ulei
  • 500-520 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • sare
  • + mac pentru presarat deasupra

Pentru umplutura:

  • carne de pui ( aprox. 400 gr)
  • 2 cepe verzi
  • 120 gr cascaval
  • marar verde
  • sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu carne de pui:

Se amesteca laptele caldut cu drojdia, se adauga apoi, uleiul si ouale si se bat bine cu telul. Adaugam apoi si faina si sarea si se amesteca bine pana cand rezulta o pasta groasa.

Tocam carnea de pui impreuna cu ceapa si mararul la robotul de bucatarie. Adaugam jumatate din cascavalul razuit si un praf de sare. Cealalta parte de cascaval o razuim si o lasam deoparte.

Tapetam un vas mare de yenna cu hartie de copt. Turnam jumatate din compozitia de aluat. Pare putin, dar nu va faceti griji, va creste la cuptor.

Adaugam un strat de cascaval razuit ( nu tot, mai lasam sa punem si deasupra compozitiei de carne) si apoi adaugam toata compozitia de carne. O uniformizam usor si adaugam si restul de cascaval razuit.

Cu ajutorul unei linguri punem deasupra placintei si restul de aluat. Intindem cu grija si presaram mac deasupra. Coacem placinta la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 35-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. O lasam la racit si o putem portiona. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Rocsi 1

06.06.2021, 21:42

Imi plac placintele cu carne si e interesant aluatul la reteta ta! Bravo!

Rahela Velicu 1

06.06.2021, 22:57

Multumesc!

Rahela Velicu 1

06.06.2021, 22:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu legume si carne