Placinta - Chec cu ficat de pui

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 6 Noi 2015 | 3207 vizualizari

 

Imi place mult ficatul de vita sau de pui pentru valoarea lui nutritiva si gustativa.
Va propun un chec de data aceasta - o improvizatie totala.

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj
  • 350 gr ficat de pasare ( bio)
  • 3 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 catel de usturoi
  • 2 rosii mijlocii
  • piper proaspat macinat
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1/2 lingurita curry
  • 1/2 lingurita ulei de susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta - Chec cu ficat de pui:

Puneti ficateii in apa cu sare timp de 30 de minute. Spalati-i bine sub jet de apa rece si curatati-i.

 Curatati legumele. Tocati ceapa si usturoiul marunt, taiati morcovul in rondele.

 Puneti-le la prajit in uleiul de masline.

Adaugati ficatul, sarea, curry-ul si chimen-ul si reveniti totul pentru 5 minute.

Puneti rosiile taiate cubulete si gatiti la foc mic timp de 10 -15 minutes.

La sfarsit puneti uleiul de susan, amestecati si lasati sa se raceasca.

Ungeti forma de chec.

Se presara faina pe masa, se intinde aluatul de foietaj.

Faceti un dreptunghi - largimea trebuie sa fie de lungimea formei de chec.

Plasati aluatul in forma- vezi poza.

Puneti un strat de ficat, acoperiti cu aluat , puneti un alt strat de ficat.

Acoperiți cu aluatul ramas, împingând aluatul spre marginea formei pentru a inchide bine checul.

 Dati la cuptor pentru 25-30 minute.

 Asteptati cel putin 10 minute inainte de a-l scoate din forma.

 Taiati felii si serviti cald cu o salata verde.

 Pofta Buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Asteptati cel putin 10 minute inainte de a-l scoate din forma

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta - Chec cu ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu spanac și feta