Placinta ciobanului

de Ksenya in Piine, 9 Iun 2015 | 5625 vizualizari

 

E rapida, e buna, e satioasa, e crocanta....e......e...va las pe voi sa continuati :)

 

INGREDIENTE

  • Aluatul
  • 500 g faina
  • 3 linguri ulei
  • 5 grame drojdie proaspata
  • 1 varf cutit sare
  • 200-250 ml apa calda
  • Umplutura
  • 350 g branza vaci
  • 500 g telemea de oaie sarata data prin razatoarea mare.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ciobanului:

Pornim cuptorul la 180 grade.

1.In apa se dizolva drojdia

2. Faina se cerne si se adauga sarea,se amesteca si se adauga uleiul.

3.Peste faina se adauga drojdia cu apa si se formeaza o coca elastica.

4.Se lasa la dospit minim o ora.

5.Se formeaza 5 bile.

6.Fiecare bila se intinde subtire pe o planseta presarata cu faina.

7.Se taie in forma de floarea soarelui in 4- 6-8 petale in functie cat de multa branza  doriti  si se unge cu ulei.

8.In mijloc se intinde compozitia formata din branza  si  telemeaua de oaie.

9 Se acopera cu o petala sau doua ,apoi iarasi o ungem cu ulei si intindem din nou compozitia din branza....procedam la fel pana terminam petalele.

10.Ungem placinta cu ulei si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt o dam la cuptor pentru 20 minute pana placinta se rumesneste usor.

 

Se servescte calda sau rece  dupa preferinte .

TIPS-URI

1

crusta e crocanta daca o servim imediat dupa ce s-a racit .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciobanului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă bătrânească cu brânză şi smântână (pe plită)