Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco

de reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne, 26 Apr 2017 | 6610 vizualizari

 

Imi place tare mult aceasta denumire si m-am gandit sa o fac in felul meu. Sper sa va placa placinta mea.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr de cartofi
  • 200 gr ciolan afumat dezosat
  • 200 gr carnati afumat de casa
  • 100 gr de sunca
  • 150 gr cascaval Delaco
  • 1 ceapa mare
  • 200 ml de lapte
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100 gr rosii in bulion
  • 50 gr de unt
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco:

        Pentru inceput, curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiam cubulete. Punem cartofii intr-o oala cu apa, impreuna cu ciolanul afumat la fiert, cu putina sare.

        Separat, taiem carnatul, sunca si ceapa.

        Intr-o tigaie, punem putin ulei si le rumenim pana isi schimba culoarea. Cand s-au rumenit, adaugam usturoiul taiat feliute, rosile in bulion si lasam sa fiarba cateva minute.

        Cartofii fierti ii scurgem bine de apa si facem un piure mai vartos pe care il diluam cu lapte. Taiem si ciolanul bucati mai mici.

        Intr-un vas de yena uns cu unt, punem un strat de piure, deasupra radem cascaval din abundenta, punem afumatura, acoperim cu al doilea strat de piure. Ornam deasupra cu afumatura ramasa, radem cascaval din abundenta si dam la cuptorul incins, la 200 de grade C, pana se topeste cascavalul.

       Pofta buna!

TIPS-URI

1

Afumatura o putem inlocui cu carne tocata.

2

Putem adauga ciuperci sau alte legume. dupa preferinta fiecaruia.

3

Pentru aroma. putem folosi rozmarin, cimbru sau marar.

4

In loc de cascaval, putem folosi parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Linte cu kaizer afumat