Placinta creata

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2011 | 22727 vizualizari

 

Multumesc Vladimir (MotanLaOale). Este tare buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g telemea
  • 150 g branza de burduf
  • 500 ml lapte
  • 400 ml iaurt
  • 6 oua
  • 2 plicuri vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta creata:

Dezghetam foile de placinta.

Pentru umplutura mixam bine 3 oua iar apoi adaugam telemeaua rasa, branza de burduf si cea de vaci. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Intindem pe masa o foaie de placinta si ungem cu ulei. Punem inca o foaie peste. Pe jumatate de foaie punem 5 linguri de umplutura. Acoperim cu cealalta jumatate si strangem foaie ca pe un evantai de hartie.

Punem "evantaiul" in tava unsa cu ulei. Procedam la fel pana gatam toate foile de placinta si toata umplutura.

Ungem placinta cu ulei si dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste deasupra (~30 minute)

Intre timp mixam celelalte 3 oua si adaugam iaurtul si laptele iar la final vanilia.

Dupa ce s-a rumenit scoatem placinta din cuptor si turnam amestecul de lapte cu iaurt.

Dam la cuptor pentru inca 30 de minute. Placinta trebuie sa fie rumenita frumos.

Lasam sa se raceasca si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta creata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta floare cu spanac si branza