Placinta creata cu branza sarata si marar

de kamy in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2011 | 16424 vizualizari

 

Doar am zis ca fac si ....sarata (sora mai morocanoasa a http://www.bucataras.ro/retete/placinta-creata-cu-branza-dulce-si-stafide-20074.html) ,nu de alta dar am 2 beri in frigi si trebuie baute.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr.branza de burduf
  • 150 gr.branza telemea de vaca(sarata)
  • 6 oua
  • 1 iaurt mare
  • 300 gr.smantana
  • 400 ml lapte
  • 1 lg chimen
  • 1 lg boia iute
  • susan
  • marar
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta creata cu branza sarata si marar:

Se lasa foile de placinta la temperatura camerei sa se dezghete.

Branza se marunteste cu o furculita ,se adauga 3 oua, iaurtul,boiaua iute,chimenul,mararul si se amesteca bine cu mixer-ul.

Se intind cate 2 foi de placinta unse cu ulei, se pune compozitia de branza,se intinde uniform,se impatura foile in doua,se aduna ca un acordeon si se pun in tava unsa cu unt.Se procedeaza la fel pana terminam compozitia si foile.

Se baga tava in cuptorul incins,la foc mic si se lasa pana capata o culoare maronie.

Se amesteca 3 oua cu 300 gr.smantana si 400 gr.lapte si se pune peste placinta,se presara sare mare ,susan si se mai lasa la cuptor pana se incheaga compozitia(eu am mai lasat 30 min la foc mic)

Sa aveti pofta!!!

TIPS-URI

1

lg=lingurita

2

in felul acesta placinta iese umeda....daca doriti mai crocanta puneti deasupra numai ouale batute cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta creata cu branza sarata si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (66)

kamy 1

19.04.2011, 13:11

ruxy...draga mea bere am....da nu mai am placinta da las ca mai fac eu

RuxyRux 1

19.04.2011, 13:52

Stiam eu ca esti o draguta foarte generoasa

kamy 1

19.04.2011, 14:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu sunca