Placinta cu aluat foietaj si branza sarata

de RuxyRux in Dulciuri, 23 Mai 2015 | 21579 vizualizari

 

Minunata! A disparut de pe platou si nici nu ne-am dat seama cand! :))))))

 

INGREDIENTE

  • Aluat foietaj de casa
  • 500 gr branza sarata
  • 100 gr smantana groasa
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 galbensuuri
  • 3 galbenusuri pentru uns
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu aluat foietaj si branza sarata:

Aluatul foietaj de casa l-am impartit in 5 bucati.

Fiecare bucata de aluat am intins-o pe o suprafata bine infainata cu grija. Daca infainati bine de fiecare data cand lucrati cu foaia veti vedea ca aluatul merge impreuna cu sucitorul.

Daca vi se pare ca se lipeste  ridicati usor foaia si puneti din nou putina faina.

Secretul reusitei acestei placinte foietaj este sa intindeti foile fff subtire, deci aveti multa, multa rabdare.

Am preparat crema de branza amestecand branza, galbensurile, smantana si verdeata.

Am pus compozitia de branza pe fiecare foaie si am rulat-o. 

In tava rotunda am asezat fiecare rulou si am uns pe toata suprafata cu galbens de ou.

Am copt placinta pana s-a rumenit in jur de 45 de minute la 200 de grade.

O bunatate mare!

Pentru reteta de foietaj aveti link aici:

http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-rapid-70693.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu aluat foietaj si branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu brânză dulce şi stafide „ Floarea soarelui”