Placinta cu branza

de Bunica in Dulciuri, 17 Ian 2015 | 4747 vizualizari

 

Aveam i frigider o bucata de branza pe care o dadeam de colo pana colo.Asa ca am i-am pus gand rau,am facut-o o placinta.A iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi de placinta
  • 4 oua
  • 500 g. branza telemea de vaca
  • 400 g. iaurt de capra
  • 100 g. merisoare
  • 100 g. zahar
  • coaja de la o lamaie
  • zahar vanilat
  • ulei pentru uns foile
  • 200 ml. lapte
  • 100 g. zahar
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Pregatesti intai compozitia de branza.

Ouale se mixeaza cu zaharul ,cat sa se amestece bine,adauga branza rasa,iaurtul,coaja de lamaie,vanilia si merisoarele.

Tapetam o tava cu hartie de copt.

Tava mea a avut dimensiunea 25/35 cm.

Unge hartia cu ulei si aseaza o o foaie din aluat.

Pui 4 foi ungand cu ulei fiecare foaie .

Pune jumatate din compozitia de branza si apoi inca 3 foi si cea de-a doua parte a compozitiei de branza.

Deasupra pui inca 3 foi de placinta.

Se unge si ultima foaie.

Portionam si dam la cuptorul incins la 170 grade.

Cat placinta sta in cuptor se fierbe laptele cu zaharul si vanilia pana la topirea zaharului.

Cand este rumenita se stinge focul si se opareste cu laptele pregatit.

Lasam in cuptor sa se raceasca.

 

 

TIPS-URI

1

Laptele pentru oparit trebuie sa fie fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

marcela1979 1

18.01.2015, 11:31

placinta buna buna

Teo 1

18.01.2015, 20:53

As manca,as manca si tot nu m-as satura,,,!

Ancutsa 1

20.05.2020, 15:50

Buna!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide