Placinta cu branza

de Lau in Aperitive / Garnituri, 13 Ian 2016 | 5321 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul retetecalamama cu mici modificari: http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/patiserie/placinta-cu-branza-turban.html

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 160 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 150 g untura
  • Umplutura
  • 2 cartofii medii
  • 1 ceapa rosie mica
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 200 g branza de vaci
  • 1 lingura pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Intr-un bol se cerne faina, adaugam sarea si amestecam dupa care facem o gaura in mijloc adaugam oul batut cu furculita, drojdia dizolvata cu putin lapte, uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele.

Framantam un aluat omogen si nelipicios.

Impartim aluatul in 6 bucati egale care le vom acoperi cu un prosop si lasam la dospit 30  min.

Intindem fiecare bucata intr-o foaie, o ungem cu untura, adaugam a 2 foaie ungem cu untura adaugam a 3 foaie si impaturim, repetam si cu celelalte 3 foie. Fiecare pachet il invelim in folie alimentara si dam la frigider 30 min.

Intre timp pregatim umplutura:cartofii curatati de coaja si spalati bine ii taiem cubulete, ii condimentam cu sare si piper dupa care ii inabusim cu putin ulei si un strop de apa.

Ii lasam sa se raceasca foarte bine dupa care ii amestecam cu branza, pesmet, ceapa tocata, patrunjel, condimente dupa gust.

Fiecare pachet se intinde intr-o foaie subtire si se taie fasii de cca 3 cm latime, se ruleaza strans fiecare fasie si cu ajutorul degetelor mari presam laturile din interior spre afara astfel obtinand o palnie, adaugam umplutura si tragem marginile spre interior ca sa se lipeasca bine.

Le asezam in tava unsa cu ulei cu lipitura in jos.

Le dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos cca 25 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Placinta aperitiv