Placinta cu branza si iaurt

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2013 | 6274 vizualizari

 

cu foi de placinta de casa (gasiti la supermarket)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta de casa
  • 2 -3 oua
  • 1 pensula silicon pt.unsa
  • 1/2 pachet unt
  • cateva linguri ulei
  • 1 pahar de iaurt
  • 200 g branza moale si sarata, din cea grasa
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si iaurt:

Se desfac cu grija foile decongelate si se ung cu pensula de silicon inmuiata in untul moale topit putin la microunde.Faceti asta cu primele 3 foi si puneti una peste alta.Apoi adaugati cateva linguri de umplutura (ouale batute(2) si amestecate cu branza sfaramitata si iaurtul).

Apoi iar 2 foi unse cu unt moale si daca vreti mai subtiri va opriti aici si impachetati marginile pe deasupraspre mijloc , ungeti cu niste ou batut amestecat cu ulei deasupra si dati la cuptorul incins pana se rumeneste deasupra , cam 15 minute .

Daca vreti mai grosuta placinta puteti sa repetati umplutura si apoi deasupra vreo 3 foi unse intre ele cu unt topit.

Din ceva foaie ramasa am pus si niste dulceata de rubarba si am copt si vreo 2 placintele cu rubarba.Delicioase.

Rapid de facut si bun si dimineata langa un iaurtel la micul dejun.

 

TIPS-URI

1

ca sa nu fie foaia de deasupra prea sfaramata puteti acoperi placinta cu un prosopel (eventual) usor umed, exact ca la paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spanakopita