Placinta cu branzeturi

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 28 Mar 2020 | 3081 vizualizari

 

Ceva rapid ca sa scap de resturile de branzeturi, bucatele mici ramase nemancate, sa nu intepeneasca prin frigider am zis sa le adun intr-o placintica rapida.

 

INGREDIENTE

  • 275 g aluat foitaj 
  • cascaval ras - 3 linguri
  • branza de oaia rasa- 3 linguri
  • bilute de mozzarella -cca 20 bilute
  • smantana grasa - 1 lingura plina
  • 3 oua + 1 ou pentru uns
  • parmezan feliute subtiri, am presarat deasupra placintei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branzeturi:

Lasam sa se dezghete aluatul foitaj.

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt, asezam aluatul foitaj in tava.

Separat amestecam cele 3 oua cu cascavalul ras, branza de oi, bilutele de mozzarella taiate mai marunt si smantana.

Omogenizam totul, apoi turnam compozitia peste aluatul foitaj, nivelam si apoi ''peticim" cu surplusul de aluat, cu o furculita intepam din loc in loc. Apoi ungem cu ou batut si asezam deasupra fasioare subtiri de parmezan.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C. Este gata cand incepe sa se rumeneasca frumos.

(Eu am bronzat-o, din motive intemeiate, a sarit furtunul de la masina de spalat si era o mica Venetie in baie...:D si de nervi am uitat ca am placinta-n cuptor, noroc ca a inceput sa miroasa...:))))))))))))))))))))))))))))))) Merge si mai bronzata...)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ancutsa 1

30.03.2020, 14:24

Panacris 1

30.03.2020, 17:04

Pffff, tare bună, bronzata ta, că bine ai făcut, altfel era prea palidă de la brânzeturi Presupun ca numai ai, asa ca ma dic sa fac si eu o revizie prin frigider! )

dantes 1

01.04.2020, 11:00

Gustoasa!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Împletitură cu spanac