Placinta cu carne

de Dana_Retetegg in Porc, 17 Noi 2013 | 6207 vizualizari

 

Imi plac foarte mult placintele, atat dulci cat si sarate!

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 250 g margarina,
  • 3 oua,
  • 600 g faina,
  • 1 praf de copt,
  • 1-2 linguri otet,
  • 1 lingurita sare.

Pt umplutura:

  • 600 g carne tocata,
  • 5 ciupercute,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov mic,
  • 1 lingurita pasta de ardei,
  • 1 leg marar,
  • 1 leg patrunjel,
  • 2 oua,
  • 1 lingurita de sare,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • 1/2 lingurita oregano,
  • 1/2 lingurita maghiran,
  • un praf de piper.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

Pentru prepararea aluatului, am pus intr-un bol faina si am amestecat-o cu margarina. Obtinem un aluat fainos.

Am adaugat oua, sare, praf de copt stins cu otet si am amestecat pana am obtinut un aluat omogen si tare.

Aluatul se tine 10 minute la frigider, apoi se foloseste. Eu l-am congelat timp de 6 zile (invelit bine in folie alimentara) si l-am scos cu 4 ore inainte. L-am tinut la temperatura camerei si s-a dezghetat uniform.

Intre timp am pregatit umplutura. Nu trebuie sa o punem prea calda in placinta.

Am incins intr-o tigaie 2 linguri de ulei si am calit in ea ceapa tocata marunt, morcovul ras, ciupercile tocate fin si carnea.

Am amestecat cu verdeata tocata marunt, 1 lingurita de sare, 1 lingurita boia dulce, 1/2 lingurita oregano, 1/2 lingurita maghiran, un praf de piper si pasta de ardei.

Am lasat pe foc pana cand s-au calit bine si carnea si legumele, apoi am pus amestecul deoparte sa se raceasca. Cand s-a racit aproape complet am adaugat ouale si am omogenizat.

Aluatul l-am taiat in 2 bucati si pe fiecare am intins-o bine.

Am pus prima foaie in tava, am adaugat umplutura si am acoperit cu a doua foaie de aluat.

Cuptorul l-am preincalzit si am introdus tava cu placinta.

Am lasat la foc moderat 45 de minute. Placinta a prins la suprafata o culoare rumena frumoasa.

Am lasat-o 10-15 minute sa se raceasca, apoi am portionat-o si am servit.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Suberec (Placinta turceasca)