Placinta cu carne de pui

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2011 | 6247 vizualizari

 

Miha, inca nu am facut coronita cu carne, ca facusem inainte o placinta tot de-a ta reteta pentru care tin sa-ti multumesc pentru ca a fost tare buna, mi-au mancat piticii de nu-mi venea sa cred.

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 150 ml apa
  • 20g drojdie proaspata
  • 1 lgt. sare
  • 1 lgt. zahar
  • 2 lg ulei de masline
  • faina cat cuprinde
  • Pt. umplutura:
  • 600g carne tocata de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 100 ml bulion
  • 100 ml supa de carne
  • 4-5 lg ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 lgt. pasta de ardei
  • sare, piper
  • patrunjel verde tocat
  • 100g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne de pui:

Se face o maia din drojdie cu apa si putin zahar. Se lasa sa creasca dupa care se toarna peste faina (cca 300g) amestecata cu sarea. Se adauga si uleiul si se framnata un aluat moale si care nu se lipeste de degete. Daca aluatul cere, se mai pune faina. Se lasa la crescut pentru o jumatate de ora.

Ceapa se curata si se taie marunt, morcovul se curata si se da pe razatoarea mica. Intr-o cratita se pun la calit in ulei. Se adauga carnea tocata, pasta de ardei, supa de carne si bulionul. Se lasa pe foc pana scade zeama. Se condimenteaza cu piper si sare daca mai este nevoie (eu punand pasta de ardei care era sarata nu a mai fost necesar). La final se adauga oul batut, usturoiul pisat si patrunjelul verde. Se lasa sa se raceasca.

Aluatul se intinde in foaie si se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se ridica aluatul si pe peretii tavii. Se toarna carnea, se niveleaza, se rade deasupra cascaval, iar din surplusul de aluat se taie fasiute si se pun deasupra amestecului in forma de gratii (sau cum doriti). Se mai rade putin cascaval deasupra si se da la cuptor pentru cca 30 minute la 180 de grade, pana se rumeneste frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mirela0911 1

05.11.2011, 09:17

Cris Mona a fost fffffff buna

mirela0911 1

05.11.2011, 09:18

deliciousflavours ma bucur ca iti place

Teo 1

06.11.2011, 18:38

ce impletitura frumoasa !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne