Placinta cu carne si bere

de Retete cu Margareta Cismasiu in Aperitive / Garnituri, 3 Feb 2015 | 3803 vizualizari

 

Un aperitiv aromat si picant. Chiar daca are in compozitie bere, merge de minune cu o halba de bere sau un pahar de vin.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta (400 gr) congelate,
  • 500 gr carne tocata,
  • 2-3 cepe verzi,
  • 2-3 fire usturoi verde,
  • 1 leg marar,
  • sare,
  • piper,
  • 7 oua,
  • 500ml bere,
  • 1 plic praf de copt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si bere:

Foile de palcinta se lasa la dezghetat la temperatura camerei.

Carnea se caleste in un pic de ulei cu ceapa tocata marunt si usturoiul. Se tine pe foc pana scade toata apa. Se adauga mararul si se potriveste de sare si piper. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit, se adauga praful de copt si un ou intreg.

Se tapeteaza o tava cu jumatate din foile de placinta. Fiecare foaie se unge cu putin ulei. Se pune carnea, apoi se acopera cu restul foilor, la fel, unse cu ulei. Cu un cutit bine ascutit se taie placinta. Cele 6 albusuri se bat spuma tare cu sare si piper. Se adauga galbenusurile, pe rand si se bate in continuare. La urma, se adauga berea, cate putin. Se toarna compozitia peste placinta si se lasa sa stea 20 min.

Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (8)

Xandrinne 1

05.02.2015, 10:29

mirela0911 1

06.02.2015, 15:25

mihaelar63 1

15.02.2015, 21:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Hummus