Placinta cu cartofi ( de post)

de daniastefania in Mancaruri de post, 7 Apr 2015 | 5162 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 5 cartofi
  • 1 lingurita de sare
  • 250 ml apa calduta
  • Ulei pentru prajit
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi ( de post):

Prima data curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii strecuram si ii facem piure. Pregatim aluatul pentru placinte. Dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam faina. Amestecam usor. Adaugam sarea si 2 linguri de piure de cartofi. Eu adaug piure de cartofi si in aluat, pentru ca ies si mai bune placintelele. Framantam bine aluatul pana devine elastic si nelipicios. Lasam la dospit aluatul, acoperit cu un prosop de bucatarie, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit aluatul, luam bucatele cat o mingiuta si le intindem ca un cerc. Punem in mijloc o lingura buna de cartofi piure. Adunam capetele aluatului si formam iar o minge, avand grija sa nu iasa umplutura. Intindem iar aluatul cu grija ca un cerc. Prajim placintele in tigaia incinsa, unsa cu putin ulei. Le servim calde. Pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor