Placinta cu cas si verdeata

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 16 Aug 2010 | 14016 vizualizari

 

Ne plac tare mult placintele facute de mama mea,de data asta le-a facut la iarba verde unde am incropit o bucatarie in aer liber.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr Faina alba
  • 300 ml lapte
  • 40 gr drojdie
  • sare
  • cas sau branza de oaie
  • marar si ceapa verde
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cas si verdeata:

Se pune faina intr-un vas,se adauga un praf de sare.

Se inmoaie drojdia in laptele caldut,se pune peste faina si se framanta,adaugand tot laptele.Se framanta pana cand se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.Nu trebuie sa fie un aluat tare.

Daca este nevoie se mai adauga lapte.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura se razuieste casul si se amesteca cu mararul si ceapa verde (doar cozile) tocate marunt.Se pune putina sare.

Se intinde aluatul in forma de cerc ca o bocceluta ,se pune umplutura la mijloc si se aduna marginile astfel incat sa ramana tot rotunda.

Se incinge putin ulei in tigaie si se pune placinta.Cand s-a rumenit frumos se intoarce pe partea cealalta.

Se pot servi si cu smantana,daca caloriile nu sunt o problema.

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie sa aiba o consistenta potrivita,sa nu fie nici prea moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cas si verdeata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Lau 1

22.04.2012, 22:53

Panacris 1

23.04.2012, 08:13

Mie pofta de numai pot! Si e cam devreme

diaconta 1

23.04.2012, 08:47

Cristina si mie si am mancat ieri.
dar abia astept sa mergem iar la padure sa mai "faptuim" niste placinte,zau de nu's mai bune decat gratarele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne si ciuperci